Linschoten-Vereeniging

Nieuwsbrieven

Nieuwsberichten van en voor de Linschoten-Vereeniging worden sinds mei 2008 gepost op een blog, Reys-gheschrift genaamd. Deze benaming verwijst naar het Reys-gheschrift vande navigatien der Portugaloysers in Orienten, dat door Jan Huygen van Linschoten in zijn Itinerario is gepubliceerd. Reys-gheschrift was ook de naam voor de fraai ontworpen en gedrukte nieuwsbrieven die de Linschoten-Vereeniging tussen 1998 en 2003 naar de leden stuurde (zie hieronder).

Met de blog 'Reys-gheschrift' wil de vereniging de leden en andere geļnteresseerden nog sneller informeren over activiteiten en publicaties van de vereniging.
Er is op de blog ook ruimte voor andere informatie over reisverhalen en reisgeschiedenis. Heeft u een interessante tentoonstelling bezocht of mooi reisverhaal gelezen in een nieuw verschenen boek? Stuur ons uw commentaar of een boekbespreking, post een bericht op de blog, dan kunt u uw ervaringen delen met andere geļnteresseerden. Voor meer informatie kunt u terecht bij de .

Ga naar het Reys-gheschrift om het nieuws van de vereniging te lezen (deze link opent zich in een nieuw venster).

Nieuwsbrieven

Sinds 1998 verscheen tweemaal per jaar het prachtig verzorgde 'Reys-gheschrift' met nieuws en artikelen voor leden van de Linschoten-Vereeniging.
Helaas werd deze uitgave te duur, en is er besloten om het 'Reys-gheschrift' te vervangen door incidentele nieuwsbrieven.

Vanaf juni 2006 zijn de nieuwsbrieven on-line beschikbaar: